ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ! ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘ. 14 ΕΚ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘ. 14
ΕΚ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
Εκ του Γενικού Επιτελείου Στρατού ανακοινώνεται ότι:
–Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται σθεναρώς του πάτριου εδάφους. Ο εχθρός, παρότι επετέθη με όλας του τας δυνάμεις κατά των φίλιων τμημάτων, απεκρούσθη επιτυχώς!
–Άτακτα αλλοεθνή σύγχρονα στίφη Τσετών, ενεργούν εδώ και 5 ημέρες, νυχθημερόν σποραδικές επιθέσεις σε όλο το μήκος του μετώπου, με σκοπό την διάσπαση του, την διάνοιξη περάσματος την εν συνεχεία διεύρυνση του!
–Ο λαός, ενστερνιζόμενος τον εθνικό κίνδυνο, συμπαραστέκεται των ημετέρων τμημάτων με κάθε μέσο, με απαράμιλλη αυταπάρνηση και υψηλό εθνικό φρόνιμα! Η γυναίκα του Έβρου, συναγωνίζεται σε πατριωτισμό, εκείνην του αλβανικού μετώπου!
–Αντιθέτως, ο *εσωτερικός εχθρός*, διενεργεί ευρείας ψυχολογικάς επιχειρήσεις, κυρίως δια λόγου και ψευδεπίγραφου ανθρωπισμού, προκειμένου, αφενός να υπονομεύσει τον εθνικό αγώνα, αφετέρου να ενισχύσει την παράνομη βούληση και προσπάθεια των αλλοεθνών εισβολέων, αποβλέποντας κυρίως κατά την άποψη του, σε πολιτικά οφέλη!
–Η πατρίς, κινδυνεύει! Ο λαός στέκεται στο πλάι της κυβέρνησης! Ο κατά παράδοση εξ ανατολών εχθρός της πατρίδας, ενεργεί υβριδικόν πόλεμον!
–Ελληνικέ λαέ, *νυν υπέρ πάντων αγών*!
–Ή ταν ή επί τας!!
Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης
Έλλην το γένος
Πατριώτης κατά το ήθος
Σκεπτόμενος κατά το έθος
Εθνικόφρων – Ελληνόφρων
Πατριόφρων








