Pantelidis
Vittis
papamixail
Ειδήσεις

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών – δράση στο Πεντάλοφο δήμου Βοΐου

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών το Π.Τ. Κοζάνης διοργάνωσε δράση στο Πεντάλοφο Βοΐου Κοζάνης. Για το 2026 το κεντρικό μήνυμα για την ημέρα αυτή ήταν «Πρώτες Βοήθειες και μετακινούμενοι πληθυσμοί», ώστε να ληφθεί μέριμνα για την απόκτηση γνώσεων Πρώτων Βοηθειών από ΟΛΟΥΣ παρά τις διαφορετικές γλωσσικές, πολιτισμικές και κοινωνικές τους ανάγκες, με στόχο την ενεργό και σωτήρια παρέμβαση τόσο σε καθημερινά ατυχήματα, όσο και σε επείγοντα περιστατικά.

Πιο συγκεκριμένα, κλιμάκιο του Π.Τ. Κοζάνης επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου και πραγματοποίησε βιωματική εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στις ωφελούμενες του Κέντρου. Τόσο το προσωπικό, όσο και οι τρόφιμες της δομής επιφύλαξαν θερμή υποδοχή και φιλοξενία στην Εκπαιδεύτρια και τις Εθελόντριες Υγείας του Π.Τ. Κοζάνης. Το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων ήταν μεγάλο, καθώς με πολλή προθυμία άκουγαν, εξέφραζαν τις απορίες τους και συμμετείχαν ενεργά στα βιωματικά μέρη όλων των ενοτήτων κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία για την ομάδα του Ερυθρού Σταυρού, αφού με αφορμή την κινητοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών αναδείχτηκε ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει ο Ερυθρός Σταυρός προσφέροντας συμπεριληπτική και προσβάσιμη εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών ακόμα και σε τόσο απομακρυσμένες ορεινές περιοχές.