Pantelidis
Ioannou
Vittis
papamixail
Ειδήσεις

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ & ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ (του Μιχάλη Ραμπίδη)

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ & ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

(του Μιχάλη Ραμπίδη).

-Με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς προχωράει η διάνοιξη της σήραγγας Κλεισούρας. Ένα έργο που η προμελέτη και ο προγραμματισμός του κρατά από το 1992! Αθάνατη Ελλάδα !!!

-Παρά του ότι υπολείπονται 450 μ από τα 1365 μ για την ολοκλήρωση της κύριας σήραγγας (σήραγγα διαφυγής 1383 μ) αφού ολοκληρώθηκαν 750 μ από την Δυτική πλευρά προς Καστοριά και 150 μ από την Ανατολική προς Πτολεμαΐδα, το έργο καθυστερεί. Σύμφωνα με το νέο επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα η παράδοσή του προβλέπεται να γίνει τον Οκτώβριο του 2026 δηλ με ένα περίπου χρόνο καθυστέρηση!

-Νομίζω πως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των 10,40 χιλ. (κυρίως από την Ανατολική πλευρά της σήραγγας) που προβλέπει η σύμβαση.

-Η σύνδεση του νέου επαρχιακού δρόμου Καστοριάς-Πτολεμαίδας, στα όρια της Π.Ε. Κοζάνης, με τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού-μέσω του δρόμου της Δυτικής Εορδαίας, έμεινε κυριολεκτικά στάσιμη! Ο αποχαρακτηρισμός και η διαπλάτυνση του αγροτικού δρόμου 3,5 χιλ. από Φούφα προς οδό Δυτ. Εορδαίας, στην είσοδο της Αναρράχης από Πτολεμαΐδα.

-Η σύνδεση του Δήμου Αμυνταίου με το νέο δρόμο, από την παλιά χάραξη της παραλίμνιας οδού Αγ. Αναργύρων-Βαρικού, κοντά στην Ανατολική πλευρά της σήραγγας.

-Η νέα διάνοιξη της Δυτικής Περιφερειακής οδού της Πτολεμαΐδας(με λιγότερα ίσως εμπόδια από την επέκταση του σχεδίου πόλεως) και η επέκτασή της από την οδό της Δυτικής Εορδαίας προς τη διασταύρωση με Δροσερό- Γαλάτεια- Ολυμπιάδα και το “ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ” Νοσοκομείο! 

Για να είναι ο δρόμος λειτουργικός και να υπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής! Θα φάμε απ’ ότι φαίνεται το «βόδι», μην αφήσουμε την «ουρά» του ….