Pantelidis
Ioannou
Vittis
papamixail
Ειδήσεις

ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΚΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Πέρασαν 68 χρόνια όπου, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αξιοποιώντας τον λιγνίτη, τον ΜΑΥΡΟ ΧΡΥΣΟ όπως τον ονομάζουμε, έδωσε

τα φώτα της και στην τελευταία γωνιά, στο τελευταίο χωριό της χώρας.

Την Τρίτη 27/2/2018 ο διατελέσας  πρόεδρος στην  ΓΕΝ.ΟΠ και σημερινός πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης  από το 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την «Παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου», με ελαφρά τη καρδία  δήλωσε πως: “Ο λιγνίτης με επιχειρηματικά κριτήρια είναι δυσβάσταχτος για τη ΔΕΗ “.  

Αυτή τη χρονική στιγμή που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να καταθέσει το Νομοσχέδιο για την ΑΠΟΕΠΕΝΔΥΣΗ  όπως το έχουν βαφτίσει, Πώληση – Ξε-πούλημα του 40%  των λιγνιτικών μονάδων  με τα ορυχεία τους,  τώρα, ξαφνικά είναι δυσβάστακτος ο λιγνίτης  για τη ΔΕΗ, όμως, είναι κερδοφόρος για τον ιδιώτη που θα αγοράσει την Μελίτη και  Μεγαλόπολη!!!

Ακούμε τον πρόεδρο κ. Παναγιωτάκη από το βήμα πολλών συνεδρίων να τάσσεται υπέρ των Α.Π.Ε. (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), σε επενδύσεις τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. 

Να του θυμίσουμε ότι, το 2017 και όχι μόνο, όταν δεν επαρκούσαν οι Α.Π.Ε., ο λιγνίτης ο ΜΑΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ήταν αυτός που ΕΣΩΣΕ για άλλη μια φορά τη χώρα, γιατί ο λιγνίτης στηρίζει την ενεργειακή ασφάλεια, αυτάρκειακαι ευστάθεια του συστήματος.

Ο ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ και ο ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ δεν πήραν παράταση ωρών λειτουργίας, ενώ θα έπρεπε να ξαναγίνει προσπάθεια  ώστε να γίνουν οι σχετικές επενδύσεις από τη ΔΕΗ για να παραμείνουν στον ενεργειακό σχεδιασμό της επιχείρησης, αντιθέτως από το βήμα του 10ου Περιφερειακού συνεδρίου στην Τρίπολη,ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε το εξής:

“Αγωνιζόμαστε να πετύχει το εγχείρημα της αποεπένδυσης με ικανοποιητικό τίμημα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να στραφούμε στις Α.Π.Ε.”

Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ», δεν ήταν ποτέ αρνητικό σε επενδύσεις από τη ΔΕΗ σε Α.Π.Ε., με την προϋπόθεση όμως ότι, ο λιγνίτης θα είναι το βασικό καύσιμο που θα στηρίζει την ενεργειακή ασφάλεια και αυτάρκεια της χώρας.  

KOZANH 1/3/2018

AP. ΠΡΩΤ: 4746

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΕΝΩΣΗ

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΟΖΑΝΗ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4 50100, ΤΗΛ. 24610-24214 FAX: 24610-27880

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ 2  50200 ΤΗΛ 24630-26436,

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : www.enosidei.gr

E – MAIL : enoshdeh@yahoo.gr

Αρ. Βιβλ. Αναγν. Σωματείου 1783  / 27-5-97 Αρ. πρωτ. Κοζάνης 74/97