ΕΟΡΔΑΪΚΟ ΟΔΕΙΟ

CENTRO Cash & Carry

IT Τεχνολογίες

ΤΣΑΧΕΙΡΙΔΟΥ ΘΕΝΙΑ - ΧΗΜΙΚΟΣ Α.Π.Θ

-------------------------------------

--------------------------------------

FOR BIKES riders club

All about hair & him by Glykeria

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

altΘΕΜΑ: ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητές κυρίες.

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας για το υπόψη θέμα, σας ενημερώνουμε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 26/8 θα καταθέσουμε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την πρώτη ομαδική αίτηση ακυρώσεως κατά της από 31.07.2013 αποφάσεως του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία διαπιστώνεται η κατάργηση οργανικών θέσεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι εκπαιδευτικοί που τις κατέχουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 και της υποπαραγράφου Ζ.2 του ν. 4093/2012. Η πρώτη αυτή ομαδική αίτηση

 ακυρώσεως αφορά τις ειδικότητες: Γραφικών Τεχνών, Νοσηλευτικής, Φυσιοθεραπείας, Γραφιστικής, Διακοσμητικής και Βρεφονηπιοκόμων. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που προβάλλουμε με την αίτηση ακυρώσεως, οι προαναφερόμενες νομοθετικές διατάξεις για τη διαθεσιμότητα προσκρούουν στις συνταγματικές αρχές της αξιοκρατίας, της ισότητας, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, της μονιμότητας, καθώς και της αναλογικότητας.

Εξάλλου, στις αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να καταθέσουμε αντίστοιχες αιτήσεις αναστολής εκτελέσεως ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με αίτημα την αναστολή εκτέλεσης της διαθεσιμότητας για τους συγκεκριμένους προσφεύγοντες εκπαιδευτικούς.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σε αντίθεση με τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι ως συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσφεύγουν κατά της διαθεσιμότητάς τους με αγωγές και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στα αστικά δικαστήρια, οι Εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και προσφεύγουν στο Διοικητικό Εφετείο.

Τις συγκεκριμένες υποθέσεις χειρίζομαι προσωπικώς.

Θα σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη των υποθέσεων.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους συναδέλφους σας της ομάδας που συντονίζετε.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου

 

ΠΡΟΣ:  κ.κ. Β. Χατζηγιαννάκη, Χ. Ρόκου, Αγγ. Μπακογιάννη ΥΠΟΨΗ: ΚΟΙΝΟΠ.: Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε διαθεσιμότητα ΘΕΜΑ: ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Αγαπητές κυρίες. Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας για το υπόψη θέμα, σας ενημερώνουμε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 26/8 θα καταθέσουμε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την πρώτη ομαδική αίτηση ακυρώσεως κατά της από 31.07.2013 αποφάσεως του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία διαπιστώνεται η κατάργηση οργανικών θέσεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι εκπαιδευτικοί που τις κατέχουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 και της υποπαραγράφου Ζ.2 του ν. 4093/2012. Η πρώτη αυτή ομαδική αίτηση ακυρώσεως αφορά τις ειδικότητες: Γραφικών Τεχνών, Νοσηλευτικής, Φυσιοθεραπείας, Γραφιστικής, Διακοσμητικής και Βρεφονηπιοκόμων. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που προβάλλουμε με την αίτηση ακυρώσεως, οι προαναφερόμενες νομοθετικές διατάξεις για τη διαθεσιμότητα προσκρούουν στις συνταγματικές αρχές της αξιοκρατίας, της ισότητας, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, της μονιμότητας, καθώς και της αναλογικότητας. Εξάλλου, στις αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να καταθέσουμε αντίστοιχες αιτήσεις αναστολής εκτελέσεως ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με αίτημα την αναστολή εκτέλεσης της διαθεσιμότητας για τους συγκεκριμένους προσφεύγοντες εκπαιδευτικούς. Σημειώνεται, τέλος, ότι σε αντίθεση με τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι ως συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσφεύγουν κατά της διαθεσιμότητάς τους με αγωγές και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στα αστικά δικαστήρια, οι Εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και προσφεύγουν στο Διοικητικό Εφετείο.  Τις συγκεκριμένες υποθέσεις χειρίζομαι προσωπικώς. Θα σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη των υποθέσεων.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους συναδέλφους σας της ομάδας που συντονίζετε.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου

 

AP. PAPACONSTANTINOU & ASSOCIATES LAW FIRM 30-32 Patriarchou Ioakim str., 10675 Athens - Kolonaki Tel. 0030210-7222007, Fax 0030210-7222182 http://www.publiclaw-lawfirm.gr/ http://www.apapaconstantinou-lawfirm.gr/

 

 

Διαβάστηκε 313 φορές


ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΤΗ - ΛΟΓΔΑΝΙΔΟΥ

IEK VOLTEROS

ZOO Florina

ΑΝΑΞΑΓΟΡΕΙΟΣ

AUTO GAS - ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ - ΘΩΜΑΣ -

Α Σ Ι Α Ν Ο Σ - ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ - ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

ΣΑΝΔΑΛΙΔΗΣ - Αγροεφόδια

CAVA ΚΑΛΟΜΕΝΙΔΗΣ

AUTOVISION-ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΑΛΕΞΙΟΥ Δ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΕΡΑ