ΕΟΡΔΑΪΚΟ ΟΔΕΙΟ

CENTRO Cash & Carry

IT Τεχνολογίες

ΤΣΑΧΕΙΡΙΔΟΥ ΘΕΝΙΑ - ΧΗΜΙΚΟΣ Α.Π.Θ

-------------------------------------

--------------------------------------

FOR BIKES riders club

All about hair & him by Glykeria

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣΜια ηλεκτρονική αίτηση, την οποία θα υποβάλλουν οι πολίτες στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, θα τους πληροφορεί αυτόματα αν δικαιούνται ή όχι να λάβουν επιστροφή φόρου ύψους 330 ευρώ ανά χίλια λίτρα πετρελαίου που προορίζεται για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους. Μόλις ενημερωθούν από το υπουργείο Οικονομικών

 ότι πληρούν τα εισοδηματικά, οικογενειακά, κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια, θα τους γνωστοποιείται ένας κωδικός αριθμός πρωτοκόλλου που θα αντιστοιχεί στο συνολικό αριθμό των λίτρων για τα οποία δικαιούνται να λάβουν επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Όταν οι πολίτες καλούν την εταιρεία που θα τους προμηθεύσει με το πετρέλαιο θέρμανσης, θα της γνωστοποιούν τον ειδικό αριθμό πρωτοκόλλου που τους έχει χορηγήσει η ειδική εφαρμογή της ΓΓΠΣ. Στη συνέχεια θα πληρώνουν το πετρέλαιο με το σύνολο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, δηλαδή με τα 330 ευρώ ανά χίλια λίτρα συν ΦΠΑ και στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών θα πιστώνει τη διαφορά του φόρου το αργότερο μέσα σε 10 ημέρες στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, τον οποίο θα έχει αναγράψει στην αρχική αίτηση επιστροφής.

Η εν λόγω διαδικασία θα οριστικοποιηθεί πλήρως τις επόμενες ημέρες, καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή για τους ενοικιαστές και τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικιών. Δηλαδή, δεν έχει αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα επιστρέφεται ο φόρος, όταν σε μία πολυκατοικία είναι ένας ή δύο δικαιούχοι, ενώ οι υπόλοιποι θα επιβαρυνθούν με το σύνολο του φόρου.

Το υπουργείο Οικονομικών θα περιλαμβάνει στην απάντησή του προς τον αιτούντατον αριθμό των λίτρων, για τα οποία δικαιούται επιστροφή φόρου. Η επιλογή για το αν κάποιος δικαιούται ή όχι επιστροφή φόρου θα γίνεται κυρίως με εισοδηματικό κριτήρια. Ενδεικτικά, για οικογένεια χωρίς παιδιά θα είναι περίπου 15.000 ευρώ, ενώ για όσους έχουν παιδιά υπάρχει πρόταση το κριτήριο να αυξάνεται 5.000 ευρώ ανά κάθε παιδί. Όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ δεν θα δικαιούνται να λάβουν επιδότηση. Επιπλέον και σε συνδυασμό με το εισοδηματικό κριτήριο, επίδομα θα λαμβάνουν όσοι έχουν πρώτη κατοικία έως 120 τ.μ. αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ.

Παράλληλα, η ελληνική επικράτεια έχει χωριστεί σε τέσσερις γεωγραφικές ζώνεςμέσω των οποίων θα καθοριστούν τα λίτρα πετρελαίου για τα οποία θα δίνεται επιστροφή φόρου. Διαφορετική ανώτερη κατανάλωση θα θεσπιστεί για όσους ανήκουν στην Α΄ ζώνη (Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα και Δράμα) και διαφορετική για εκείνους που ζουν στην Β’ ζώνη (Υπόλοιποι νομοί Μακεδονίας, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Ευρυτανία και Αρκαδία), τη Γ΄ ζώνη (Υπόλοιποι νομοί Στερεάς Ελλάδας, Κορινθίας, Ηλείας) και τη Δ΄ζώνη (Αχαΐα, Λακωνία, Αργολίδα, Μεσσηνία και Νησιωτική Ελλάδα).


ΠΗΓΗ

Διαβάστηκε 591 φορές


ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΤΗ - ΛΟΓΔΑΝΙΔΟΥ

IEK VOLTEROS

ΑΝΑΞΑΓΟΡΕΙΟΣ

AUTO GAS - ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ - ΘΩΜΑΣ -

Α Σ Ι Α Ν Ο Σ - ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ - ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

ΣΑΝΔΑΛΙΔΗΣ - Αγροεφόδια

CAVA ΚΑΛΟΜΕΝΙΔΗΣ

AUTOVISION-ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΑΛΕΞΙΟΥ Δ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΕΡΑ